کد خبر: 1294851
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۰:۴۰
هدف اصلی ما ایجاد عدالت در عرصه سفر و استفاده عموم مردم از ظرفیت‌های گردشگری است

جوان آنلاین: مشهد به عنوان بزرگ‌ترین شهر زیارتی شیعیان در دنیا و میزبان مرقد مطهر حضرت امام رضا (ع)، از جایگاه ویژه‌ای در حوزه گردشگری مذهبی برخوردار است. برهمین اساس دفتر گردشگری بنیاد تعاون بسیج، با هدف توسعه عدالت در حوزه سفر و ایجاد زیرساخت‌های مردمی در صنعت گردشگری، از سال ۱۳۹۳ به صورت مستقل فعالیت خود را آغاز کرد که هدف اصلی آن فراهم ساختن زمینه بهره‌مندی اقشار مختلف مردم به‌ویژه خانواده‌های مذهبی از خدمات گردشگری در همه حوزه‌هاست. 
 
مسئول دفتر گردشگری بنیاد تعاون بسیج خراسان رضوی گفت: هدف اصلی ما ایجاد عدالت در عرصه سفر و استفاده عموم مردم از ظرفیت‌های گردشگری است. با توجه به بالا بودن هزینه‌های گردشگری، این خدمات معمولاً در دسترس اقشار خاص جامعه قرار دارد، اما ما تلاش کرده‌ایم با برنامه‌ریزی‌های دقیق و سیاست‌های حمایتی، زمینه بهره‌مندی همه اقشار مردم، به‌ویژه بدنه بسیج و خانواده‌های مذهبی را فراهم کنیم. 
محمدی افزود: این دفتر به عنوان بازوی اجرایی شرکت رهرو سپهر ایرانیان در تلاش است با توسعه گردشگری زیارتی، طبیعت‌گردی، فرهنگی، تاریخی و رویدادمحور، مردمی‌سازی اقتصاد را محقق کند. موضوعی که در سال جاری نیز به‌عنوان شعار سال از سوی رهبر معظم انقلاب مطرح شده است. 
این مسئول ادامه داد: در گام نخست، دو منطقه گردشگری در استان شناسایی شد که منطقه کلات یکی از آنهاست؛ منطقه‌ای با ظرفیت‌های چهارفصل در گردشگری تابستانه و زمستانه است و در این منطقه، واحد‌های بوم‌گردی فعال‌سازی شده و با روستا‌های اطراف ارتباط مؤثر برقرار شده تا اقتصاد پایدار از دل گردشگری روستایی شکل بگیرد. تجربه نشان داده است، ورود گردشگران به روستاها، تحولی چشمگیر در معیشت مردم محلی ایجاد کرده و زمینه اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم برای دست‌کم پنج نفر در هر واحد بوم‌گردی را فراهم می‌آورد. 
وی با اشاره به ظرفیت‌های ویژه شهر مشهد گفت: مشهد به عنوان بزرگ‌ترین شهر زیارتی شیعیان در دنیا و میزبان مرقد مطهر حضرت امام رضا (ع)، از جایگاه ویژه‌ای در حوزه گردشگری مذهبی برخوردار است. ما در این بخش، خدمات اقامتی و جانبی متنوعی به زائران، به‌ویژه بدنه بسیج از سراسر کشور و حتی زائران جبهه مقاومت، ارائه می‌دهیم. ما در این دفتر وظیفه هماهنگی خدمات اسکان و رفاه زائران خراسان رضوی، سایر استان‌ها و اخیراً زائران جبهه مقاومت را نیز بر عهده داریم. 
مسئول دفتر گردشگری بنیاد تعاون بسیج خراسان رضوی با تأکید بر نقش سفر در تقویت پیوند‌های اجتماعی، آموزشی و فرهنگی خاطرنشان کرد: سفر، بستری برای آموزش، انس، الفت خانوادگی و جذب بیشتر در بدنه بسیج است. هدف ما تنها ارائه خدمات سفر نیست، بلکه ایجاد بستری فرهنگی و اعتقادی از طریق اردو‌های آموزشی، زیارتی و تفریحی است. بسیاری از خانواده‌ها حتی با جاذبه‌های استان خود نیز آشنایی ندارند و این خلأیی است که در تلاش برای رفع آن هستیم. به گفته این مسئول، کار پژوهشی گسترده‌ای نیز در حال انجام است که طی آن تمام جشنواره‌های گردشگری، جاذبه‌های بومی، فرهنگی و مذهبی استان خراسان رضوی شناسایی شده و در قالب اطلس گردشگری تدوین خواهد شد. 
وی گفت: این اطلس شامل انواع رویداد‌ها و جاذبه‌هاست. از جشنواره‌های محصول‌محور نظیر انار، پسته و زعفران گرفته تا جشن‌های ورزشی و آیین‌های مذهبی سنتی. به عنوان نمونه می‌توان به تعزیه‌خوانی خاص روستای جاغر، نخل‌گردانی در گناباد، مراسم علم‌خبر در ده‌سرخ و بازسازی مراسم سلسله‌الذهب در نیشابور اشاره کرد. محمدی خاطرنشان کرد: علاوه بر رویداد‌های فرهنگی و مذهبی، به معرفی شخصیت‌های برجسته نیز می‌پردازیم. برای نمونه، سردار محمدتقی خان پسیان که مقام معظم رهبری در سال ۱۴۰۲ از او به عنوان چهره‌ای ضد استعماری یاد کردند، در دستور کار معرفی به‌عنوان چهره ملی قرار گرفته است. 
محمدی با بیان اینکه گردشگری به دلیل هزینه‌های بالا اغلب در اختیار گروه خاصی از جامعه قرار دارد، توضیح داد: هدف ما ایجاد زیرساخت‌ها و بستر‌هایی برای عدالت‌محوری در حوزه گردشگری و همچنین تحقق مردمی‌سازی اقتصاد، به‌عنوان شعار سال است. 
وی با اشاره به تأثیر مستقیم و غیرمستقیم گردشگری در اشتغال روستایی گفت: ورود گردشگران به بومگردی‌ها می‌تواند حداقل برای پنج‌نفر از مردم محلی شغل ایجاد کند. از سوی دیگر، پیوند فرهنگی میان شهرنشینان و روستاییان نیز برقرار می‌شود و این تعامل، علاوه بر رونق اقتصادی، به غنای فرهنگی کمک می‌کند. 
مسئول دفتر گردشگری بنیاد تعاون بسیج خراسان رضوی از عقد قرارداد با بیش از ۴۰مرکز گردشگری و ۲۱ واحد بوم‌گردی برای ارائه خدمات به اقشار هدف خبر داد و بیان کرد: ما با پارک‌های آبی، مراکز تفریحی، رستوران‌ها و خانه‌های اقامتی اقتصادی ویژه خانواده‌های مذهبی نیز تفاهمنامه همکاری بسته‌ایم. محمدی به برگزاری دو جشنواره مهم اشاره کرده و تصریح کرد: یکی از این جشنواره‌ها با محوریت صنایع دستی و سوغات از استان‌های مختلف و با ۴۰غرفه برگزار شد و دیگری در شهرستان کلات با تمرکز بر جاذبه‌های محلی برگزار شد. وی با اشاره به آمار فعالیت‌های صورت‌گرفته گفت: تنها در شش‌ماهه دوم سال گذشته، با همکاری صندوق ذخیره بسیجیان، برای ۲۰ ناحیه از کشور، برنامه‌های گردشگری اجرا شد که بالغ بر ۲۰هزار نفر را شامل می‌شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار